ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ…

Σταύρωση. Η αποκορύφωση του μαρτυρίου.

Η ύπαρξη μας αναμετριέται με τις εσχατιές της αντοχής της. Και αντέχει. Και συνεχίζει μέσα στα καρφιά του πόνου. Κάθε που στραγγίζει επικίνδυνα το αίμα της αυτή συνεχίζει, κερδίζει άλλη μια μάχη. Έχει μετατραπεί σε ένα αποτρόπαιο φάντασμα του εαυτού της. Και συνηθίζεις. Και έχεις πλέον πιστέψει με τον χρόνο ότι αυτή η τρομακτική εικόνα σου υπήρχε πάντοτε.

Σφίγγεις τα δόντια και περιμένεις να περάσει η καταπίεση και η υποταγή στην ανάγκη ή στην εξουσία εκείνου του σημαντικού άλλου. Κάνεις υπομονή μέχρι να μεγαλώσεις, να τελειώσεις τις σπουδές σου και να βγάλεις τα πρώτα σου χρήματα. Κουβαλάς το σταυρό της κοινωνικοποίησης και ανεβαίνεις εθελοντικά το Γολγοθά , ενώ δυνητικά θα μπορούσες και να το αποφύγεις. Τα καρφιά μπήγονται ένα-ένα στο σώμα σου, καθώς το πλήθος επευφημεί και γιορτάζει γάμους ,γεννήσεις και βαφτίσια. Λίγο ακόμα να αντέξω για να μεγαλώσουν τα παιδιά που με έχουν ανάγκη. Λίγο ακόμα να δουλέψω για να βγω στη σύνταξη. Λίγο ακόμα να ζήσω για να χαρώ όσα δεν πρόλαβα.

Λίγο ακόμα για να βγουν τα καρφιά. Να ξεκολλήσουν τα αγκάθια. Να αποκαθηλωθεί το σώμα και να ταφεί το κομμάτι του εαυτού που σταυρώθηκε. Να ξεκινήσει το πένθιμο τραγούδι. Να ολοκληρωθεί ο θρήνος. Να ολοκληρωθεί η πορεία της απώλειας. Να κλείσει ο κύκλος της Σταύρωσης. Να ξεκινήσει η άνοδος. Να χυθεί το βάλσαμο. Να αρχίσει η ανάσταση. Αυτή να είναι η σειρά. Να τελειώσει η αποκαθήλωση.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ…

Παρακολουθώντας την τελετή της Αποκαθήλωσης το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *