Αυτός ο κάποιος.

Και κάθεται ο κάποιος σε κεντρικό σημείο της τάδε τοποθεσίας  περιτριγυρισμένος από κόσμο, γύρω του χαμός και φωνές από ενήλικες, γέρους και παιδιά. Ο κάποιος χαιρετά πολλούς και με χαμόγελο μάλιστα τους περισσότερους. Ο κάποιος κοιτά τριγύρω τον κόσμο που περνά και τον ουρανό που έχει σύννεφα και ήλιο μαζί. Αλλά ο κάποιος, αν και περιβάλλεται από τόσους ανθρώπους και μάλιστα από φίλους και γνωστούς, δεν νιώθει κάποιος.

Νιώθει κανένας. Νιώθει μόνος. Και είναι μόνος.

Ο κάποιος αν και μιλάει και ακούει, αν και κοιτάζει και βλέπει, αν και νοιάζεται και προσέχει είναι μόνος του. Όσοι είναι απέναντι και γύρω δεν ενδιαφέρονται για αυτόν, απλά να γίνει η δουλειά τους και να συνεχίσουν παρακάτω. Ο κάποιος δεν είναι έτσι, αλλά έγινε κι αυτός με τη σειρά του έτσι με τον καιρό. Με την συμπεριφορά που σπέρνουν οι γύρω τέτοια θα θερίσουν. Αυτό σκέφτεται ο κάποιος και νιώθει πως εκδικείται. Αλλά δεν εκδικείται κανέναν άλλον πέραν του εαυτού του.

«Αφού κανένας δεν νοιάζεται δεν βοηθάω ξανά κανέναν» σκέφτεται ο κάποιος που σιγά-σιγά παύει να είναι κάποιος και τείνει στο να γίνει κάτι διαφορετικό. Κάτι άλλο από το «κάποιος», το τόσο κακό πλέον για τον ίδιο και αδιάφορο για τους άλλους. Και το κακό-καλό με τον «κάποιο» είναι πως δεν παραδέχεται πως όπως επηρεάζεται, έτσι επηρεάζει. Στην προκειμένη περίπτωση, όπως επηρεάζει έτσι επηρεάζεται. Ναι, παίζει ρόλο η σειρά των λέξεων.

Και τώρα αγαπητέ που διαβάζεις, που με διαβάζεις αναρωτήσου το εξής: πόσους κάποιους γνωρίζεις και πως τους αντιμετωπίζεις, αν είναι μόνο ένας σκέψου τον, αν είσαι εσύ ο «κάποιος», περίμενε. Πρώτον, αν γνωρίζεις πολλούς κάποιους  είσαι από τους τυχερότερους ανθρώπους που υπάρχουν. Οι κάποιοι είναι που βοηθάν, ειδικά όταν δεν έρχεται  βοήθεια από εκεί που περιμένεις. Από την άλλη ,μήπως η βοήθεια που περιμένεις προέρχεται από τους κάποιους;

Δεύτερον, αν γνωρίζεις μόνο έναν κάποιον, σκέψου πως του συμπεριφέρεσαι και αν σε έχει βοηθήσει όποτε είχε κάποιο θέμα ή κάποιο πρόβλημα. Εγώ πιστεύω σε βοήθησε.

Τρίτον, αν είσαι εσύ ο κάποιος, τότε μπράβο σου και σε λυπάμαι ταυτόχρονα. Ξέρεις τους λόγους αλλά συνέχισε αυτό που κάνεις χωρίς να επηρεάζεσαι. Φτάνει να επηρεάζεις και πρέπει να επηρεάζεις, άστο ενεργητικό κι ας μη γίνει παθητικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *