ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ… ΚΙΝΔΥΝΟ!

 

{Αφορμή στάθηκε ανάμνηση του ο μεγάλου σεισμού της Αθήνας!)

ΦΛΕΒΆΡΗΣ 1981…Σε δύο μήνες γίνομαι 10 ετών… Δημοτικό σχολείο ακόμα… Κάνει αρκετό κρύο… Οι μεγάλοι βλέπουν με αφοσίωση κάτι στην τηλεόραση… Εγώ, στο κρεβατάκι μου… Πως βρέθηκα όρθια ξαφνικά; Οι μεγάλοι προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι! Ωχ… Λες να πέσουν; Πως είναι δυνατόν να κάνει κάτι τους…μεγάλους να πέσουν; Πρώτος τρόμος!

Τρεχάλα στις σκάλες της πολυκατοικίας… Οι παντόφλες χάνονται… Ξυπόλητη στο δρόμο… Έτσι θα μείνω; Η ρόμπα και οι πιζάμες δεν μου φτάνουν… Έτσι θα μείνω; Λες να αρρωστήσουν τα πόδια μου; Δεύτερος τρόμος!

Νύχτα, σειρήνες, φωνές, κλάματα, συσκότιση… Που πήγε το ηλεκτρικό ρεύμα; Πολύ σκοτάδι! Δεν θα ξαναέρθει το φως; Έτσι θα ζήσουμε; Τρίτος τρόμος!

Βρεθήκαμε στο δημοτικό σχολείο μου… Είναι για την ασφάλεια μας, λέει… Δεν έχει κοντά σπίτια για να πέσουν επάνω μας! Μπορεί να πέσει και το σπίτι μου; Πως είναι δυνατόν; Δεν με ετοίμασαν ποτέ για κάτι τέτοιο! Τέταρτος τρόμος!

Άμα ξημερώσει και αρχίσουν πάλι οι μέρες, πότε θα ντυθούμε; πότε θα φάμε; Πότε θα γίνει το σχολείο μου πάλι… κανονικό; Τα άλλα παιδάκια είναι καλά; Πέμπτος τρόμος!

Αποφασίστηκε η άντρες ( και ο ΜΠΑΜΠΆΣ ΜΟΥ!!!) να μπούνε μέσα στα σπίτια για να τα κλειδώσουν και να πάρουν τα χρήματα και τα πολύτιμα… Άμα κουνηθεί πάλι πολύ το σπίτι; Άμα αυτή τη φορά πέσει κάτω; Άμα βρει μέσα τους κλέφτες; Άμα πέσουν άλλα σπίτια πάνω του; Άμα δεν ξαναγυρίσει; Έκτος, και χειρότερος, τρόμος!

" data-link="https://twitter.com/intent/tweet?text=%CE%93%CE%9D%CE%A9%CE%A1%CE%99%CE%9C%CE%99%CE%91+%CE%9C%CE%95+%CE%A4%CE%9F%CE%9D+%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F+%CE%9A%CE%91%CE%99+%CE%A4%CE%9F%CE%9D...+%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%94%CE%A5%CE%9D%CE%9F%21&url=http%3A%2F%2Fwww.deprofundis.gr%2F%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%2F&via=">">Tweet
4 Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *