Τα «θέλω» της χρονιάς!

 

Όλο το διάστημα της χρονιάς που φεύγει δεχόμουν αιτήματα, άκουγα επιθυμίες, οσμιζόμουν ανάγκες, υποψιαζόμουν παράπονα, έγινα μάρτυρας εκφράσεων πολλών ειδών «θέλω». Σε επαγγελματικό και σε προσωπικό πλαίσιο:

Θέλω ηρεμία.
Θέλω μία αλλαγή.
Θέλω μία κανονική σχέση.
Θέλω αληθινές φιλίες.
Θέλω χρήματα.
Θέλω να χωρίσω.
Θέλω να αλλάξω δουλειά.
Θέλω να μείνω μόνη/ος.
Θέλω να ταξιδέψω.
Θέλω να βρω τον εαυτό μου.
Θέλω να πάω παρακάτω.
Θέλω να με σέβονται.
Θέλω ένα σπίτι.
Θέλω να φύγω.
Θέλω ένα παιδί.
Θέλω χρόνο.
Θέλω ξεκούραση.
Θέλω καλό σεξ.
Θέλω ειλικρίνεια.
Θέλω φροντίδα.
Θέλω να φύγει το στρες.
Θέλω αποδοχή.
Θέλω να ξεχάσω.
Θέλω αγάπη.
Θέλω αυτοπεποίθηση.
Θέλω αυτοέλεγχο.
Θέλω να φύγει η μιζέρια.
Θέλω μακριά τους τοξικούς.
Θέλω εκδίκηση.
Θέλω κατανόηση.
Θέλω επιτυχία.
Θέλω ενέργεια.
Θέλω θάρρος.
Θέλω προστασία.
Θέλω πίσω τον εαυτό μου.
Θέλω έναν άλλον εαυτό.
Θέλω να πεθάνω.
Θέλω να σκοτώσω.
Θέλω να εξαφανιστώ.
Θέλω να καταστρέψω.
Θέλω ευκαιρία για να δημιουργήσω.
Θέλω να αισθάνομαι.
Θέλω να διακριθώ.
Θέλω να κάνω μία παύση από όλα.
Θέλω υγεία.
Θέλω απαντήσεις.
Θέλω…
Θέλω…
Θέλω…

Από την πρώτη στιγμή που ανοίγουν τα μάτια πάνω στο κρεβάτι ή όπου αλλού, ξεσπά μία καταιγίδα από το ρήμα «θέλω». Άλλοτε μικρή, άλλοτε με ένταση, άλλοτε επικίνδυνη σαν πλημμυρίδα…Με επιτακτικότητα ή και με νηφαλιότητα. Με επιπολαιότητα ή και με σύνεση. Με επίγνωση ή και ασυναίσθητα.

Πόσα όμως από αυτά τα «θέλω» είναι και επιθυμίες; Έχουν περάσει τον έλεγχο «διοδίων» της αυτογνωσίας και της αυτοπροστασίας; Αλλιώς, είναι ικανά να ταλαιπωρήσουν έως και αφόρητα την ψυχή. Είναι του εαυτού; Είναι σίγουρο; Στριμώχνονται οι προσδοκίες οι ξένες για να χωρέσουν μέσα σε αυτά τα «θέλω», με πρωτοπόρες εκείνες των σημαντικών Άλλων της ζωής!

Υπάρχει και το άλλο δεδομένο. Αυτά τα «θέλω» ίσως κρύβουν κάποια άλλα από πίσω τους τα οποία δεν έχουν βρει ακόμα κατάλληλο έδαφος για να ανθίσουν ή αντιμετωπίζουν «αντίσταση» για την εξωτερίκευσή τους από τον εαυτό. Αντίσταση διότι δεν υπάρχει ακόμα η ικανή ποσότητα πίστης, αντίσταση διότι ακόμα δεν υπάρχει συμβατότητα με κομμάτια του Γνήσιου Εαυτού, αντίσταση διότι δεν υπάρχει ακόμα η κατάλληλη ισχύς για την κινητοποίηση τους.

Πριν ξεστομίσεις το «θέλω», σκέψου! Σκέψου έντιμα!

Πραγματικά θέλω; Έχω την κατάλληλη υποδομή για να το υποστηρίξω; Έχω την όρεξη για να υπομείνω τις…κακουχίες για την απόκτηση του; Έχω το ψυχικό σθένος για να παλέψω με τους αντιρρησίες που θα μου έχουν στήσει τις γνωστές παγίδες τους στη διαδρομή; Έχω εξονυχιστικά ελέγξει ποια ακριβώς κομμάτια του εαυτού μου απαιτούν αυτό το «θέλω»; Μήπως έχουν καταχωνιαστεί εκεί μέσα τίποτα «θέλω» ξενικής προέλευσης;

Είναι πολύ άδικο και θλιβερό να χάσουν την ευκαιρία τους κάποια «θέλω» πολύ βοηθητικά για τη ζωή και την επιβίωση επειδή δεν αναρωτήθηκες σοβαρά και με γνήσια αγάπη για τον εαυτό κάποια σαν τα παραπάνω…

Κάνε ένα όμορφο πρωτοχρονιάτικο δωράκι σε εσένα.
Παίξε σαν καλός παίχτης με τα «θέλω». Να δεις που θα πάρεις…

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ «ΘΕΛΩ»!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *