«Του περίεργου τα “θέλω”»

 

Θέλω να τιθασεύσω κεραυνό, θέλω να δαμάσω κύματα, θέλω να χορέψω στη βροχή, θέλω να πω τα ανείπωτα. Θέλω να δείξω χαρακτήρα αλλά είμαι επιρρεπής στα πάθη.

Θέλω να κάνω και να σταματήσω να προσπαθώ. Θέλω να δείξω και δεν θέλω να δειχτώ. Θέλω να φτάσω χωρίς να βαδίσω, θέλω να πράξω χωρίς να κουραστώ.

Θέλω να ζήσω χωρίς να κουραστώ, θέλω να βιαστώ χωρίς να τρέξω, θέλω να πετύχω χωρίς να φτύσω αίμα. Θέλω να δείχνω τους πάντες και κανείς να μη δείχνει εμένα, θέλω να φτιάξω το τέλειο από το τίποτα, μα στο τίποτα δεν έχω φτάσει ακόμα.

Θέλω να διώξω τοξικούς ανθρώπους μακριά μου και πολλοί με αποφεύγουν επειδή είμαι ένας από αυτούς, θέλω να δώσω βήμα στη νέα γενιά αλλά δεν εμπιστεύομαι κανέναν.

Θέλω πολλά καλά κι ωραία, θέλω το καλύτερο για τους γύρω μου μα πρώτος από τους γύρω στέκομαι εγώ.

Θέλω να νομίζουν ότι γι’ αυτούς παλεύω αλλά για εμένα κάνω τα πάντα. Θέλω να με βλέπουν σαν ξεχωριστό για να αισθάνομαι καλά, θέλω να γίνω ο θεός τους και να είναι οι υπήκοοι μου.

Θέλω οι φίλοι μου να γελάνε με τις χαρές μου μα για τις δικές τους εγώ αδιαφορώ, θέλω να με έχουν οι γύρω μου παράδειγμα μα δεν προσπαθώ για κάτι. Θέλω να γνωρίζει όλη η πλάση το όνομα και την κληρονομιά μου αλλά είμαι άτολμος και δεν τολμώ να μιλήσω.

Θέλω η γυναίκα να με κοιτάζει και να χάνεται αλλά στα μάτια δεν την κοιτάζω ποτέ, θέλω σάρκα και ιδρώτα μα στη σκέψη και μόνο τρέμω.

Θέλω να σταματήσω τη βία στον πλανήτη αλλά το αίμα με ελκύει, θέλω να ακούγεται γέλιο παντού μα το αυτί μου τραβά το κλάμα.

Θέλω πολλά και τα ζητάω μα δεν κάνω κάτι για να αποκτήσω τα λίγα από τα πολλά, θέλω να φτάσω στο ζενίθ μα στο ναδίρ είναι το σπίτι μου.

Θέλω να φτιάξω τον κόσμο γύρω μου, ενώ ένα γιαπί είναι ο εαυτός μου. Θέλω να δώσω χωρίς να πάρω με το χέρι πάντα απλωμένο και το χαμόγελο μου ψεύτικο.

Θέλω ό,τι θέλουν οι άλλοι να θέλω, αλλά θέλω να πιστεύω πως τα «θέλω
του μυαλού μου είναι δικά μου «θέλω».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *