Το βιβλίο (μου!).

(Αφορμή στάθηκε η σημερινή παγκόσμια ημέρα του βιβλίου…)

Φαντασιοντούλαπο, ονειροκαταφύγιο, επιθυμιοπαγίδα, και άλλα χίλια δυο άλλα, το βιβλίο ήταν και είναι το μεγάλο παράθυρό μου στον έξω και στον μέσα κόσμο!

Το βιβλίο το αγγίζω, το κρατάω, το μυρίζω, το παίρνω μαζί μου, το κουβαλάω, το γράφω, το τσαλακώνω, το έχω πλάι μου στον νυχτερινό ύπνο… Εκεί πάντα, αυτό θα με περιμένει υπομονετικά σαν πιστός υπηρέτης για να βιώσει και να ανεχτεί τις ορέξεις μου…Το βιβλίο μου, το βιβλιαράκι μου…Ο σύντροφος, ο φίλος, ο εξομολογητής, ο θεραπευτής μου…
Πόσο πολύ κάτι διαφορετικό θα ήμουν δίχως αυτό στη ζωή . Πόσο πολύ του οφείλω μεγάλο κομμάτι από αυτό που είμαι.  Πόσα κενά γέμισε, και κάμποσα από αυτά ήταν άκρως επικίνδυνα για την επιβίωσή μου. η σχέση μας είναι πολύ παλιά. Ξεκινάει από τις απαρχές του “χρόνου”, μόλις πρωτοκατάφερα να μάθω να διαβάζω… Η έλξη ήταν έντονη και πάνω από τις δυνάμεις μου. Τώρα,  αριστερά, δεξιά, από πίσω μου στέκονται όρθιοι και πλαγιαστοί τίτλοι στη ράχη του… Κάπως έτσι το ονειρευόμουν από μικρή. Για το μέλλον επιθυμώ το όνειρο να φτάσει έως το ταβάνι και εγώ με τα σκαλάκια να κάνω “περιπάτους”!

Βιβλίο, βιβλιαράκι μου, ευτυχώς που υπάρχεις!
Βιβλίο, βιβλιαράκι μου, σε αγαπώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *