ΤΟ ΝΗΣΙ

 

Εμπνευσμένη από μια επίσκεψή της στη Σπιναλόγκα, η Victoria Hislop έγραψε το 2005 Το Νησί. Το μυθιστόρημά της αναδείχτηκε κορυφαίο σε πωλήσεις διεθνώς και μεταφέρθηκε στην ελληνική τηλεόραση σε σειρά 26 επεισοδίων. Η Βικτόρια αναδείχτηκε κορυφαία Πρωτοεμφανιζόμενη Συγγραφέας στα British Book Awards και τώρα είναι πρέσβειρα για την αντιμετώπιση της λέπρας

Στην Ελλάδα ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel παρήγαγε τηλεοπτική σειρά 26 επεισοδίων Το Νησί, βασισμένη στο βιβλίο. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου 2010. Η σειρά είναι η ακριβότερη στην ελληνική τηλεοπτική ιστορία, με προϋπολογισμό 4 εκατομμυρίων ευρώ.Κατά τη διάρκεια μιας προβολής που έγινε για τα ΜΜΕ πριν την πρεμιέρα, η σειρά έλαβε θετική υποδοχή και ήταν σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες υποψήφιο για αγορά από τα ξένα δίκτυα. Αρχικές σκέψεις από το κανάλι ήταν να γίνει το μυθιστόρημα ταινία, αλλά αποφάσισαν τελικά για τηλεοπτική σειρά 26 επεισοδίων αντ’ αυτού.

Η Μιρέλλα  Παπαοικονόμου ανέλαβε αρχικά την προσαρμογή του χειρόγραφου, και με την άδεια της συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ πρόσθεσε ιστορίες και χαρακτήρες που δεν υπάρχουν στο μυθιστόρημα για να συμπληρώσουν το χρονικό διάστημα. μιας ολόκληρης τηλεοπτικής σεζόν, καθώς επίσης και να εμπλουτίσουν το βιβλίο. Η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ συμμετείχε ενεργά σε ολόκληρη διαδικασία με ιδέες, προτάσεις και παρατηρήσεις. Τα γυρίσματα άρχισαν τον Δεκέμβριο του 2009 στο νησί της Κρήτη.

https://el.wikipedia.org

https://www.dioptra.gr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *