Το ταξίδι της φαντασίας.

Είναι αυτή την πελώρια λευκή έκταση που ξανοίγεται μπροστά σου τόσο οικεία, τόσο θελκτική… Ο ήλιος θερμαίνει αλύπητα τους χιλιάδες κόκκους γης που την αποτελούν και η μορφή της πολλές φορές παραλλάζει σε βαθμό αλλοίωσης της πραγματικής εικόνας της!
Έχεις ακούσει για αυτό το περίεργο φαινόμενο αντικατοπτρισμού. Ανησυχείς γιατί συνήθως δημιουργεί πολλά θύματα που ταξιδεύουν στο έδαφος της! Πολλοί από αυτούς τους ταξιδευτές γνώριζαν για αυτή την επικίνδυνη οφθαλμαπάτη και όμως παρασύρθηκαν… Δεν κατάφεραν να αποδεσμευτούν από την έντονα παραπλανητική ψευδαίσθηση της εικόνας μπροστά στα μάτια τους.

Δεν πτοείσαι από τον κίνδυνο. Θέλεις να φτάσεις εκεί. Να περπατήσεις σε αυτό το λευκό, απέραντο, όμορφο έδαφος. Να νιώσεις το σώμα σου ενωμένο μαζί του να ανήκει σε αυτό… Λες θα απλώσω το χέρι και με μιας θα την αγγίξω. Αλίμονο… Είναι τόσο μακρύτερα… Ξαφνιάζεσαι από την επιτυχία της πλανεύτρας αίσθησης… Και όμως, δοκιμάζεις επαναλαμβανόμενα να μειώσεις την απόσταση. Οι συνεχόμενες αποτυχίες σου δεν σε πτοούν. Έχεις παγιδευτεί σε αυτό το ελκυστικό παιχνίδι. Η απογοήτευση του ίδιου αποτελέσματος κάθε φορά δεν σε λυγίζει!

Κάποτε συνειδητοποιείς ότι για να φτάσεις στον πολυπόθητο προορισμό οφείλεις να σεβαστείς κάποιους «κανόνες». Υπάρχει μια ιεραρχία δεδομένων, μια σειρά από προετοιμασίες για αυτό το ταξίδι. Οι αποσκευές σου πρέπει να είναι σοφά επιλεγμένες. Τα πισωγυρίσματα στην επιλογή δεν επιτρέπονται καθώς και τυχόν ζημιά είναι ανεπανόρθωτη! Μετά την εκκίνηση σου δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής!

Η ποιότητα του υλικού αυτών των αποσκευών επιβάλλεται να είναι η καλύτερη. Τα λάθη δύσκολα συγχωρούνται και επιπλέον έχεις να παλέψεις και με την τάση που έχουν αυτά τα υλικά να αλλοιώνονται εύκολα…

Γεμίζεις τη ψυχή σου από τρελό ενθουσιασμό και ξεκινάς την προσπάθεια να επιλέξεις. Τι περίεργο… Ζαλίζεσαι από τη λάμψη τους… Όλα σου φαίνονται άκρως απαραίτητα για το ταξίδι… Όλα τόσο αναγκαία… Θαρρείς έχουν βαλθεί να σε παρασύρουν. Να μην επιλέξεις εύκολα. Να παιδευτείς. Να κουραστείς. Να το… μετανιώσεις;

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Το καραβάνι για αυτήν την παράξενη, μακρινή λευκή χώρα σαν έρημο ξεκινάει. Σα μαγνήτης σε τραβάει η σκέψη ότι κάποτε θα φτάσεις και θα απολαύσεις αυτό το μοναδικό τοπίο.

Ετοιμάζεις το πολύτιμο φορτίο σου και έχεις πια κινήσει. Ο δρόμος μακραίνει και η κούραση φανερώνει τα πρώτα της σημάδια. Σύντομα θα καταλάβεις ότι δεν θα αντέξεις το πολύ βάρος. Ήρθε η ώρα πάλι για να επιλέξεις γρήγορα, με σύνεση κάνοντας θυσίες. Κάθε σου απόφαση «σκοτώνει» όλες τις άλλες σου επιλογές!

Θα αντέξεις γιατί γνωρίζεις καλά ότι δεν έχουν πολλοί μια παρόμοια ευκαιρία για τέτοια θαυμαστά ταξίδια… Τόση ετοιμασία, τόσα ξενύχτια, τόση πάλη, τόση θυσία, τόσο δόσιμο…

Τώρα αισθάνεσαι, απαλό στην αρχή, το αεράκι που έρχεται από αυτόν τον απέραντο, έρημο, λευκό τόπο. Αναπνέεις βαθειά αυτήν την άγρια ελευθερία, γεύεσαι αχόρταγα αυτήν τη σαγηνευτική μοναξιά… Η ανταμοιβή σου είναι η γνώση που σου προσφέρει αυτό το φαινομενικά αφιλόξενο και επικίνδυνα έρημο, λευκό τοπίο από …ΧΑΡΤΙ!

Οι αισθήσεις σου είναι σε υπερδιέγερση. Η καρδιά σου χτυπά σε ρυθμούς πρωτόγνωρους. Κάθε φορά ξαναζείς αυτήν την ίδια κατάσταση που δεν φθείρεται με το χρόνο! Απολαμβάνεις τον καινούργιο σου εαυτό που υψώνεται περά και πάνω από τους νόμους περί θνητότητας!

Όταν πρωταγγίζεις το λευκό χαρτί, γεννιέσαι ξανά και ξανά κάθε φορά.
Θα τα υπομείνεις όλα πάλι από την αρχή για αυτή τη μαγική ένωση.
Οι ταλαιπωρίες όταν φτάνεις στον πολυπόθητο προορισμό σαν να σβήνουν από το χάρτη των αναμνήσεων και στο μυαλό ξεχύνεται μια γλυκιά ανακούφιση.

Μετά από κάμποσο καιρό είσαι σε ετοιμότητα για να προετοιμάσεις πάλι το νέο καραβάνι! Νέα «γεννητούρια» στον ορίζοντα…

16 Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *